Uncategorized
Nieuwe LED-straatlampen buiten het huis van Christchurch ‘obscenely bright and intrusive

Nieuwe LED-straatlampen buiten het huis van Christchurch ‘obscenely bright and intrusive

LED-verlichting wordt tegenwoordig veel gebruikt in straatverlichting vanwege de vele voordelen die het biedt.

Ten eerste zijn LED-lampen zeer energie-efficiënt. Ze verbruiken veel minder energie dan traditionele verlichtingstechnologieën, zoals gloeilampen of halogeenlampen. Dit betekent dat LED-straatlampen kunnen helpen om energiekosten te verlagen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Daarnaast hebben LED-straatlampen een langere levensduur dan traditionele lampen. Ze gaan veel langer mee en vereisen minder vaak vervanging, wat resulteert in lagere onderhoudskosten voor gemeenten en steden.

Een ander voordeel van LED-straatverlichting is de kwaliteit van het licht. LED’s kunnen een helder en gelijkmatig licht produceren, wat zorgt voor een betere zichtbaarheid en veiligheid op straat. Bovendien kunnen LED’s worden gedimd of aangepast om de lichtintensiteit aan te passen aan verschillende omstandigheden, zoals verkeersdrukte of de tijd van de dag.

Daarnaast zijn LED-lampen milieuvriendelijker dan traditionele lampen. Ze bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik, dat wel voorkomt in bijvoorbeeld fluorescentielampen. Hierdoor is de verwijdering van LED-lampen veiliger en gemakkelijker.

Tot slot bieden LED-straatlampen ook mogelijkheden voor slimme verlichtingssystemen. Deze systemen kunnen worden geïntegreerd met sensoren en controlemechanismen om de verlichting aan te passen op basis van verkeerspatronen, weersomstandigheden en andere factoren. Dit kan helpen om het energieverbruik verder te verminderen en de efficiëntie van straatverlichting te verbeteren.

Al met al bieden nieuwe LED-straatlampen dus vele voordelen, waaronder energie-efficiëntie, een langere levensduur, betere verlichtingskwaliteit en milieuvriendelijkheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel gemeenten en steden overstappen op LED-straatverlichting om te profiteren van deze voordelen.

De inwoner van Fendalton geeft de schuld aan de nieuwe LED-straatlampen die buiten op straat zijn geïnstalleerd, en zegt dat klachten aan de gemeenteraad over een “ongelooflijke” schittering die door zijn ramen komt, wekenlang onopgelost zijn gebleven.https://www.badmodewinkel.behttps://www.autoverhuurders.be/

De twee lichten aan weerszijden van het huis produceren een witter licht dan hun voorgangers, zegt Bridgman, waardoor het huis ’s nachts “verlicht wordt alsof het verlicht is”. Hij heeft andere LED-straatlantaarns in zijn omgeving gezien die “zeer goed” zijn.

De Raad zegt de klachten worden onderzocht en de aannemer is gevraagd om een oplossing te bieden.

LEES MEER:
* Nieuwsbeten: Parkeer app trial kickt off en conventie centrum vordert
* Hydroslide plannen voor Christchurch’s metro sportfaciliteit een Kiwi eerst
* Hapklaar nieuws: Christchurch Ziekenhuis open dag vertragingen, ziekenhuis bushalte te openen  Https://www.lhasa-apso-puppy.nlhttps://www.waard.nl/

Bridgman zei dat hij ’s nachts niet uit zijn ramen op straat kon kijken vanwege de lichten.

De nieuwe straatlantaarns die aan beide kanten van het bezit van Gary Bridgman worden geïnstalleerd verlichten zijn huis bij nacht.
STACY SCHILDKNAAPJES/VULLINGEN
Nieuwe straatlantaarns die aan weerszijden van Gary Bridgman’s eigendom zijn geïnstalleerd, verlichten zijn huis ’s nachts.
“Het doet pijn aan je ogen. Je kunt niets zien. Ze zijn schunnig helder en opdringerig.”

Het LED-systeem maakt draadloze communicatie met elk licht mogelijk, evenals het dimmen bij weinig gebruik, geïdentificeerde lichtfouten, een interactieve kaart die de status van elk licht en de verwachte reparatiedatum toont en gegevens verstrekt ter ondersteuning van garantieclaims voor lichtfouten.

Bridgman zei dat de raad probeerde geld te besparen door de lichten te dimmen in plaats van ze te vervangen.

Sommige lichten werden gedimd na zijn klachten maar die buiten zijn huis bleven ,,ondraaglijk”, zei hij.

Bridgman zegt dat hij niet door zijn zitkamer of gastenkamerraam ’s nachts kan kijken zonder verblind te worden.
STACY SCHILDKNAAPJES/VULLINGEN
Bridgman zegt dat hij ’s nachts niet door het raam van zijn woonkamer of logeerkamer kan kijken zonder verblind te worden.
“Persoonlijk denk ik dat deze lichten gewoon niet goed zijn voor residentiële doeleinden en (de raad heeft) een verkeerde beslissing genomen.” https://www.laminaat-prijzen.be/ https://www.ballonvaartenvlaanderen.be/ https://www.striptease-stripact.be/ https://www.website-creations.be/ https://www.ups-kopen.be/ https://www.tweedehands-auto-verkopen.be/ https://www.studentenkamer-kot.be https://www.spouwmuurisolatiespecialist.be/ https://www.slotenmakerindebuurt.be/ https://www.scootmobieladvies.be/ https://www.renoveermetspuitkurk.be/ https://www.louer-de-bureau.be/ https://www.installateur-airco.be/ https://www.infraroodsaunashop.be/ https://houtskeletbouwwps.be/ https://www.gevelreinigingsteenstrips.be/ https://aannemer-gevelrenovatie.be/ http://www.kelder-waterdicht-maken.be/ https://www.vochtbestrijding-kelderdichting.be/ http://www.vochtbestrijding-brugge.be/ http://www.oplossen-vochtproblemen.be/ http://homeprotectopstijgendvocht.be/ https://www.wordpress-webdesigner.be/ https://www.pointexpertises.be/ http://www.tegen-expertises.be/

Een woordvoerder van de raad zei dat door te blijven met oudere technologieën, lichten moeilijker te verkrijgen zouden zijn en aanzienlijk in de kosten zouden stijgen.

De straatlantaarns zijn ontworpen voor specifieke omgevingen, maar in bepaalde situaties is “verdere ontwerpinput nodig om lokale overwegingen te overwinnen”.

De woordvoerder zei dat er 16.725 lampen waren geïnstalleerd als onderdeel van het LED-leveringsprogramma vanaf 1 augustus, waarvan 2440 dezelfde waren als die buiten Bridgman’s huis. Er zijn drie verschillende soorten LED’s gebruikt.

“Dit soort licht is in de hele stad gebruikt op wegen met een vergelijkbaar verkeersvolume als Idris Rd, maar ook op wegen met lagere en hogere voertuigbewegingen”.

De Raad zegt dat de lichten kunnen en zullen worden gedimd, maar die buiten Bridgman’s huis zijn merkbaar helder.
STACY SCHILDKNAAPJES/ZAKEN
De Raad zegt dat de lichten kunnen en zullen worden gedimd, maar die buiten Bridgman’s huis zijn merkbaar helder.
Twee kwesties met straatlantaarns worden onderzocht en elf eerdere kwesties hebben ertoe geleid dat vijf lichten werden gedimd, vier werden gekanteld, één met een verandering van armatuur, en één licht werd verplaatst. http://ka-blogs.mystrikingly.com

De gemeente wil alle 38.000 straatlantaarns laten upgraden naar moderne LED’s tegen 30 juni volgend jaar, 30 jaar eerder dan gepland.

LED-lampen zijn energiezuiniger en produceren minder kooldioxide. De verlichting van de stad is de op één na grootste energieverbruiker en maakt een groot deel van de ecologische voetafdruk van de stad uit.

Eerdere lampen werden om de drie tot vier jaar vervangen, maar LED’s hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar en worden geleverd met een lange garantie.

*commentaar op dit artikel is gesloten klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik klik

Proost, Aotearoa. Dank aan onze lezers die de verslaggeving van Stuff al hebben ondersteund. Draag vandaag nog bij om onze journalisten te helpen u onafhankelijk nieuws uit Nieuw-Zeeland te brengen dat u kunt vertrouwen.